Flemming bezorgt PEC Zwolle met vijfklapper ruime zege op Hattem

Flemming maakt een van zijn treffers
Flemming maakt een van zijn treffers © Orange Pictures
PEC Zwolle heeft ook de tweede oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen tot een goed einde gebracht. Tegen derdeklasser Hattem won de ploeg van coach John Stegeman met 8-0. Zian Flemming was de grote man met vijf treffers.
Bij Zwolle deed nieuwkomer Iliass Bel Hassani nog niet mee. De basiself was een mix van enkele talenten en ervaren krachten. Doelman Michael Zetterer stond dit keer onder de lat. Dennis Johnsen, die nog niet gepresenteerd is door Zwolle, was wel aanwezig bij het duel.
Al na twee minuten was het raak door Clint Leemans uit een vrije trap. Na een ruim een kwartier verdubbelde Eliano Reijnders de score. Zes minuten voor het einde van de eerste helft bepaalde Mike van Duinen de ruststand op 0-3. Na de pauze mocht Zetterer blijven staan en kwamen er verder kwamen er tien nieuwe namen het veld in.
Van die nieuwe namen werd Zian Flemming de grote man. Hij maakte er in de tweede helft liefst vijf en zorgde daarmee hoogstpersoonlijk voor de 0-8 eindstand.

Programma

Vrijdag is FC Emmen de volgende tegenstander in de oefencampagne van Zwolle. Die wedstrijd wordt gespeeld in Coevorden. Dit is de volledige voorbereiding van de Zwolse ploeg.