Twentse gemeenten terecht gestopt met zorgbureau Mozaïek

Het contract met het dubieuze zorgbureau Mozaïek uit Hengelo is terecht opgezegd door twaalf Twentse gemeenten. Dat stelt het gerechtshof in Arnhem.

De instelling uit Hengelo levert dagbesteding in Twente aan dertig cliënten. Het merendeel van daarvan komt uit Hengelo.

De gemeenten zegden het contract op, omdat zij van mening waren dat de zorgkwaliteit van het bureau ondermaats was. Daar was Het Mozaïek het niet mee eens en de instelling spande een rechtszaak aan. Toen de rechter de gemeenten in het gelijk stelde, stapte de zorgaanbieder voor een kort geding naar het gerechtshof.

Onderzoek naar kwaliteit
De gemeenten stelden in de tweede helft van 2018 een onderzoek in naar het zorgbureau. Daaruit bleek dat medewerkers niet de goede papieren hadden, dat ze te veel cliënten onder hun hoede hadden en dat vrijwilligers werk deden dat ze eigenlijk niet mochten doen.

Het gerechtshof heeft bepaald dat het onderzoek van de gemeenten grondig genoeg was en dat daarom het terecht het contract met Het Mozaïek is ontbonden. De gemeenten gaan met de cliënten in gesprek om te kijken hoe ze snel via een ander zorgbureau alsnog zorg kunnen krijgen.

Veenendaal

Ook heeft Het Mozaïek een vestiging in Veenendaal. In het onderzoek van de Twentse gemeenten is samengewerkt met de gemeente Veenendaal. Ook die gemeente heeft het contact met het zorgbureau inmiddels opgezegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: