nieuws

Zwolse scholen krijgen miljoenensubsidie voor techniekonderwijs

De Zwolse scholen krijgen 6,5 miljoen euro aan subsidie
De Zwolse scholen krijgen 6,5 miljoen euro aan subsidie © RTV Oost
De Zwolse scholen Talentstad Beroepscollege, Greijdanus en Thorbecke Scholengemeenschap krijgen 6,5 miljoen euro voor techniekonderwijs. Dat bedrag is een subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).
De scholen bundelen de krachten in het samenwerkingsverband Sterk Techniek Onderwijs Regio Zwolle. Dat verbond moet ervoor zorgen dat het techniekonderwijs in de regio kwalitatief beter wordt.
"De arbeidsmarkt staat te springen om goed geschoold technisch personeel", zegt Annemiek Brink van TalentStad Beroepscollege. "Er werd de laatste jaren door onderwijs en bedrijfsleven al veelvuldig samengewerkt. De subsidie is een prachtige impuls om deze samenwerking nog constructiever te maken en voor de toekomst te borgen."

Subsidietoekenning

Sterk Techniek Onderwijs Regio Zwolle gaat onder meer een Zwolse keuzegids ontwikkelen. Daar komen technische modules in die leerlingen van de drie vmbo-scholen kunnen gebruiken.
Daarnaast wordt er gewerkt aan de realisatie van een Techlab. Daar kunnen zowel vmbo-scholieren als leerlingen van het basisonderwijs terecht om kennis te maken met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

100 miljoen per jaar

Het ministerie van OCW, Connect Groen, MBO Raad, Stichting Platforms vmbo (SPV), Platform Talent voor Technologie (PTvT), Platform TL en de VO-raad zetten zich de komende jaren samen in voor sterk techniekonderwijs.
Vanaf september 2018 wordt er landelijk gemiddeld 100 miljoen euro per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. In 2018 en 2019 is er geld beschikbaar voor scholen waarmee ze kunnen investeren in bijvoorbeeld machines, materialen en mensen.
Tussen 2020 en 2023 worden de middelen ingezet voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.