nieuws

Annie Schreijer-Pierik kan zich in Europa bezig blijven houden met landbouw

Annie Schreijer-Pierik (CDA)
Annie Schreijer-Pierik (CDA) © RTV Oost
Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) heeft opnieuw een plek gekregen in de Landbouwcommissie van het Europees Parlement. Daardoor kan ze zich de komende vijf jaar bezig blijven houden met Europese landbouwzaken. Na de Europese verkiezingen van mei werden de commissieplekken opnieuw verdeeld.
De uit Hengevelde afkomstige Schreijer-Pierik staat erom bekend op te komen voor de boeren. Ze is blij dat ze haar werk kan blijven doorzetten. "Het vele parlementaire werk en de inzet van de afgelopen jaren hebben geloond. Ik ben blij dat ik de komende vijf jaar kan blijven opkomen voor onze agrarische familie- en gezinsbedrijven."
Vanaf 2021 is er een Europees gemeenschappelijk landbouwbeleid. Daar gaat ze de komende jaren over onderhandelen. "Als je alles opschroeft, dan heb je straks een paar grote multinationals en die produceren voedsel. Maar de leefbaarheid van het platteland heeft te maken met boerenfamilies die voedsel produceren van goede kwaliteit. Wij denken altijd: 'dat blijft wel behouden', maar zo zeker is dat niet", zegt Schreijer-Pierik.

Commissies

Binnen het Europees Parlement zijn er twintig commissies over een specifiek onderwerp, zoals mensenrechten, werkgelegenheid en landbouw. In zo'n commissie zitten maximaal 73 leden. Dit zijn leden van het Europees Parlement uit allerlei verschillende partijen.
De leden van een commissie debatteren met elkaar en maken voorstellen voor wetten. Het voordeel van een commissie is dat niet het hele Europese Parlement (met meer dan 700 leden) zich met het onderwerp hoeft bezig houden, maar alleen een geselecteerd groepje parlementariërs.
Annie Schreijer-Pierik (66) heeft ook een plek weten te bemachtigen in de commissie Internationale Handel. Daarnaast blijft ze de komende vijf jaar ook lid van de Visserijcommissie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.