nieuws

Koudste julinacht in Overijssel ooit: nachtvorst in juli 'opvallend fenomeen'

Had jij vannacht ook spijt van je zomerdekbed en dat terwijl het begin juli is? Dan kun je de gedachte dat je ziek aan het worden bent wellicht uit je hoofd zetten, want het wás inderdaad koud vannacht. Sterker nog: het was de koudste julinacht ooit, volgens Weerplaza.
In het uiterste noordoosten van Overijssel zakte het kwik tot onder het vriespunt. Maar ook in het mildere noordwesten was het koud: daar werd het vannacht niet warmer dan een graad of zes.
De temperaturen zijn voor juli, midden zomer, uitzonderlijk te noemen. Sinds het begin van de metingen kwam het nog maar tien keer eerder voor dat het in ons land in deze maand 's nachts daalde tot het vriespunt. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 2015.
De tekst loopt door onder de tweet.

'Opvallend fenomeen'

Ook onze weerman Martin Bosch noemde de kou vannacht een 'opvallend fenomeen'. Betekent dat dat we onze winterjassen weer uit de kast moeten trekken?
Nee hoor, zo stelt hij ons gerust: "Met 23 tot 24 graden wordt het een prima dagje." Ook de voorspelling voor de rest van de week noemt hij 'gunstig'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.