nieuws

Opening van 'modernste klimpark van Nederland' in Ommen uitgesteld

De opening van 'het modernste klimpark van Nederland' is uitgesteld. Het nieuwe outdoorpark NuNature in Ommen zou vanmiddag feestelijk geopend worden, maar een buitensportinstructeur is vanmiddag plots onwel geworden.
Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Er wordt op dit moment medisch onderzoek verricht, zo laat de organisatie weten.
Een feestelijke opening van het park is daarom gestaakt; een nieuwe datum voor de opening wordt later bekendgemaakt.

Modernste technieken

Onze verslaggever Jaap Even mocht vanochtend al even een kijkje nemen op het park. Daar zag hij tussen hoge bomen een heel parcours, dat volgens de initiatiefnemers met zijn gebruikte materialen en technieken het modernste klimpark van Nederland vormt.
"De deelnemers kunnen kiezen uit drie hoogtes", legt Erwin Poots van NuNature uit. "Het begint met vier meter, daarboven is een klimparcours op zeven meter en ook op tien meter hoogte kan geklommen worden."

Overlast

Iets verderop is een paintball-arena ingericht. Jong en oud kan zich daar uitleven tussen de bomen. Hoewel het zich allemaal op een camping afspeelt, denkt Poots niet dat campinggasten er last van krijgen.
"De overlast zal minimaal zijn. Het overgrote deel van de camping is bovendien een stuk verderop."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.