nieuws

Opperste staat van paraatheid: Sportvisserij Oost-Nederland probeert massale vissterfte te voorkomen

Code rood bij Sportvisserij Oost-Nederland: de hengelsportorganisatie vraagt mensen in de buurt van water om alert te zijn. Alert op vissterfte, naar lucht happende vissen of als het waterpeil in bijvoorbeeld vijvers te ver gezakt is.
Door de droogte vreest Sportvisserij Oost-Nederland voor massale vissterfte, net als vorig jaar op sommige plekken het geval was.
“Je ziet nu al op sommige plekken dat beken en sloten compleet droog staan, vistrappen die droog vallen, zwarte randen langs oevers van dalende waterstanden… Veel tekenen dat het droog is”, legt Mark Kouwenhoven namens de vissport-organisatie uit.

'Let op dode vis'

Mensen die gaan vissen of bijvoorbeeld hun hond bij het water uitlaten, worden gevraagd om regelmatig een blik op het water te werpen: “Let op dode vissen of naar lucht happende vissen. Het kan zijn dat vissen bij lage waterstanden op hun rug gaan liggen, omdat ze te weinig ruimte hebben om te zwemmen”, zegt Hans Gels (ook van Sportvisserij Oost-Nederland).
Wie problemen in het water ziet, wordt gevraagd om dat te melden bij het waterschap. “Dan wordt het vervolgens aan ons doorgegeven en kunnen we met onze mensen op pad om te onderzoeken of er nog wat te redden valt”, aldus Gels.

'We zijn er klaar voor'

Of het net zo'n drukke zomer voor de medewerkers van Sportvisserij Oost-Nederland wordt als vorig jaar, dat durft Kouwenhoven nog niet te zeggen: "Voor lange dagen zijn we niet bang. Ik hoop niet dat het nodig is, maar we zijn er klaar voor."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.