nieuws

Geliefd Slotgrachtconcert keert terug op landgoed De Haere in Olst

De locatie voor een nieuw Slotgrachtconcert bij havezathe De Haere in Olst
De locatie voor een nieuw Slotgrachtconcert bij havezathe De Haere in Olst © RTV Oost / Bart Kieft
Meer dan een decennium geleden stierf het een stille dood, het Slotgrachtconcert bij havezathe De Haere. Maar de stichting IJssellandschap gaat het evenement, dat eerder vele duizenden bezoekers trok, nieuw leven inblazen.
Met picknickmand en op een kleedje. Zo ziet IJssellandschap op 24 augustus al die bezoekers graag terugkeren voor een concert van het Orkest van het Oosten. "Dit is op veler verzoek. We hebben al heel veel positieve reacties gehad", zegt Jet Nieboer van IJssellandschap. "Dit leeft nog steeds in de regio. Mensen zijn blij dat het terugkomt."

Teleurstelling

In het vorige decennium werd het Slotgrachtconcert bij De Haere zes keer gehouden. Maar toen organisator en vorige bewoner van De Haere Arthur van Dedem besloot te vertrekken, hield het evenement op te bestaan. Voor veel bezoekers een teleurstelling. Zij genoten onder meer van optredens van bandoneonist Carel Kraayenhof.
Nu keert het Slotgrachtconcert terug, maar wel in aangepaste vorm. Zo zal het concert niet meer gegeven worden vanaf het bordes aan de achterzijde van de havezathe. Jet Nieboer: "We plaatsen een podium in het weiland waarop het Orkest van het Oosten zal spelen. Op het weiland is plek voor heel veel bezoekers."

Liefde en oorlog

Het optreden krijgt als thema 'liefde en oorlog' mee. De romantiek en liefde hangen daarbij als vanzelfsprekend rondom het prachtige landgoed. De oorlog verwijst naar de IJssellinie, de verdedigingslinie uit de Koude Oorlog - met onder meer bunkers, die aan De Haere grenst.
"Het is laagdrempelig en bedoeld voor het hele gezin", besluit Jet Nieboer. "Gewoon lekker met familie en vrienden wegdromen van de mooie natuur en prachtige muziek."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.