nieuws

'Komende dertig jaar 200 miljoen euro schade in Zwolle door extreem weer'

Bliksem / onweer in Zwolle
Bliksem / onweer in Zwolle © Marcel Bil
De schade voor de stad Zwolle door extreem weer loopt in de komende dertig jaar mogelijk op tot 200 miljoen euro, blijkt uit onderzoek dat in de opdracht van de gemeente gedaan is. Daarom komen de gemeente en experts morgen met een plan om de stad klaar te maken voor de hitte, droogte en hoosbuien.
Juist in een deltastad als Zwolle, omringd door water, heeft de klimaatverandering extra impact. De gemeente Zwolle ontwikkelde daarom de Zwolse Adaptatiestrategie. Een nieuwe strategie om samen met inwoners en bedrijven de stad klimaatproof te maken.
Door onderzoek, kennis en data te combineren is inzicht verkregen in hoe klimaatproof Zwolle op dit moment is en welke kansen er liggen om dit te verbeteren. Van het versterken van een dijk tot het vergroenen van je eigen straat. Zwolle zit daarmee in de kopgroep van Nederlandse steden die zich voorbereidt op het veranderende klimaat. 
Morgenochtend maakt de gemeente de invulling van het plan bekend, alle informatie daarover is te volgen via Radio Oost of rtvoost.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.