Praat Mee: Het is jammer dat de pil niet terugkomt in het basispakket

Het is jammer dat de pil niet terugkomt in het basispakket

Kan je niet stemmen? Druk dan hier. Wil je ons over dit onderwerp een berichtje sturen via WhatsApp? Scroll iets naar beneden en druk op het nummer. 

De Tweede Kamer heeft besloten dat de anticonceptiepil niet terug in het basispakket van de ziektekostenverzekering komt. PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen had daar een voorstel voor ingediend, maar dat heeft niet genoeg steun gekregen. Ze pleitte daarvoor, omdat vrouwen volgens haar geen financiële drempel mogen ervaren als ze zich willen beschermen tegen ongewenste zwangerschappen. 

Ploumen vindt dat het huidige beleid tot ongelijkheid leidt. Anticonceptie komt bijna altijd op het bordje van de vrouwen te liggen. Zij betalen de rekening, terwijl ook mannen ervan profiteren. 

Vijftig euro

Er is dus geen meerderheid in de Kamer gekomen voor het voorstel. De pil kost meestal minder dan vijftig euro per jaar. Dat vinden de coalitiepartijen een aanvaardbaar bedrag. 

Moeten vrouwen de pil volledig vergoed krijgen? Of is het bedrag wat ze meestal betalen wel te doen? Hoe denk jij hierover? Stem en reageer in de reacties! 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Praat Mee anticonceptie Praat mee Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren