VV Heino en VV Lemelerveld vechten na 34 jaar hun kampioenstrijd opnieuw uit

Het is met afstand de meest memorabele wedstrijd die ooit bij VV Heino is gespeeld: 12 mei 1985. VV Heino tegen VV Lemelerveld. Heino móest winnen, anders was Lemelerveld kampioen.

Er werd destijds voorzichtig gerekend op veel publiek langs het Heinose voetbalveld: een man of 2.000. Het stond echter rijendik, naar schatting 4.700 tot 5.000 toeschouwers woonden de wedstrijd bij. 

Heino móest winnen, anders werd buurvereniging Lemelerveld kampioen. Hoewel Heino even op voorsprong kwam, trok Lemelerveld aan het langste eind. Ze scoorden de gelijkmaker en sleepten de titel in de wacht. 


Revanche

Vanavond wilden de spelers van Heino revanche nemen: ter ere van het 50-jarig bestaan van de club werd de wedstrijd nog eens gespeeld. Met de spelers van toen. 

Heino ging voortvarend van start en kwam net als in 1985 op voorsprong. Maar al snel kwam Lemelerveld langszij. Ook een tweede voorsprong van de thuisclub werd door de bezoekers rechtgezet: 2-2. 

Na die gelijkmaker was het vooral Lemelerveld dat het spel en het scoreverloop bepaalde: 2-3, 2-4, 2-5, 2-6.... Uiteindelijk wist bijna niemand meer wat de uitslag was. Die wordt gegokt op eindstanden van 2-9 tot 2-13. 


'We hebben het toch leuk gehad'

"Ach," vat Heino-speler Wim Mulder na de wedstrijd samen: "We hebben het toch leuk gehad?"

De Lemelervelders vierden een klein feestje: het kampioenschap was immers behouden. "Maar we gaan straks wel gezellig samen een biertje met Heino drinken. De gezelligheid is eigenlijk veel belangrijker". 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
heino Lemelerveld Salland Vechtdal voetbal Nieuws
Deel dit artikel: