nieuws

Ruim 500 mindervaliden genieten van extra voorstelling Deventer op Stelten

Nog voordat het culturele steltspektakel officieel is geopend, genieten ruim vijfhonderd genodigden van een speciaal voor hen georganiseerde voorstelling van Deventer op Stelten. Een avondje uit, bedacht en mogelijk gemaakt door Rode Kruis Deventer en Miglia Daventria.
"In het voorjaar hadden wij een succesvolle negende editie van de Miglia Daventria. Een goede doelenrally van één dag door Salland. De opbrengst is dit jaar volledig naar het plaatselijke Rode Kruis gegaan", aldus Marco Achtereekte, organisator van de Miglia Daventria.
Miglia Daventria
Miglia Daventria © organisatie

Goede doel

"Al voor het vierde achtereenvolgende jaar schenken de autoliefhebbers ons de opbrengst van de rally. Wij zijn daar ongelooflijk blij mee want we hebben een fantastische besteding gevonden. Het bedrag zetten wij in om mindervaliden een avondje uit te bieden, tijdens Deventer op Stelten", aldus Jan Hattink, voorzitter van Rode Kruis Deventer.

Logistiek zware operatie

"Het klinkt heel simpel, maar dat is het niet. De logistiek is vooral dé uitdaging. Vijfhonderd mindervalide mensen naar, in dit geval, het plein van de Boreelkazerne krijgen, is een immense klus", aldus Hattink.

Genieten tot en met

Maar het is allemaal de moeite waard wanneer je de stralende gezichten ziet. Voor, tijdens maar ook na de voorstelling. "Het was geweldig! De sushihapjes, de voorstelling en tot slot het ijsje, ik heb overal van genoten", aldus een enthousiaste dame. 
"Mijn buurvrouw en ik hebben een prachtige avond gehad. Nee, wij kennen elkaar niet maar het was fantastisch. Ik ben 93 jaar, kom bijna niet meer buiten dus dat ik dit mag meemaken, is een geschenk", aldus een ontroerde mevrouw.
Deventer op Stelten
Deventer op Stelten © Gerard Hellwich
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.