Oefenduel tussen PEC Zwolle en FC Emmen levert geen winnaar op

Zian Flemming in het oefenduel met FC Emmen
Zian Flemming in het oefenduel met FC Emmen © Orange Pictures/Raymond Smit
De oefenwedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Emmen heeft geen winnaar opgeleverd. In Coevorden eindigde het vriendschappelijke duel in 1-1.
Trainer John Stegeman koos tegen FC Emmen voor de kersverse aanwinst Dennis Johnsen, die zijn eerste minuten maakte in het shirt van PEC Zwolle. Daarnaast ruimde de oefenmeester een plekje in voor de 17-jarige vleugelaanvaller Jarno Westerman, die werd beloond voor zijn goede prestaties van afgelopen weken.
PEC Zwolle kreeg in het eerste bedrijf de betere kansen, maar onder meer Johnsen, Westerman en Zian Flemming hadden hun vizier niet op scherp. Na de theepauze kwamen Mike van Duinen, Stanley Elbers, Vito van Crooij, Rick Dekker en Clint Leemans in het veld voor Lennart Thy, Flemming, Johnsen, Westerman en Etiënne Reijnen.

Doelpunten

En dat betaalde zich direct uit. Stanley Elbers schoot zijn ploeg in de 47e minuut op voorsprong. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk toen Marko Kolar de 1-1 op het scorebord zette. Halverwege de tweede helft mocht Iliass Bel Hassani aantreden voor zijn eerste minuten namens PEC Zwolle, maar ook hij slaagde er niet meer in de stand te wijzigen.
Programma
Voor PEC Zwolle staan er nu nog drie oefenduels op de rol. Komende dinsdag is het Griekse PAOK Saloniki de tegenstander. Bekijk hier het volledige programma van de Zwollenaren.