nieuws

Verbod op lachgas tijdens Tropical Night Hengelo

Het kan de feestganger vanavond niet ontgaan: op meerdere plekken in Hengelo staan borden waarop staat dat het gebruik van lachgas verboden is. Het is voor het eerst dat het grootste feest van Hengelo dit verbod toepast.
"Als organisatie hebben wij een verantwoordelijkheid", legt Tijs Jagers uit. "En die verantwoordelijkheid is de veiligheid van alle bezoekers garanderen." Tropical Night trekt jaarlijks tussen de twintig en vijfentwintigduizend bezoekers. Veiligheid is daarom een grote prioriteit.
"Lachgas is een narcosemiddel", gaat Jagers verder. "Dus mensen kunnen ervan flauwvallen. Dat kan een paniekreactie in een grote groep veroorzaken en dat moeten we niet hebben."

Gezondheidsrisico's

De partydrug is met name onder de jeugd al jaren sterk in opkomst. Via een ballonnetje kan het geur-en reukloze gas worden geïnhaleerd. Met een kortstondige high als effect. Maar het heeft ook nadelen: het kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen en ook de hoeveelheid afval die ermee gepaard gaat groeit. 
Het verbodbord
Het verbodbord © RTV Oost

Legaal

De patronen zijn legaal verkrijgbaar in bijvoorbeeld speelgoedwinkels. Maar ook horecazaken verkopen het. Verbieden is daarom vooralsnog niet mogelijk. Evenementen zijn echter vrij om hun eigen huisregels op te stellen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.