Van aangekondigde protestactie is niets te merken tijdens open dag Heracles Almelo

Ondanks de aangekondigde boycot van de fanatieke Heracles-aanhang, was het druk bij de spelerspresentatie tijdens de open dag van Heracles. Supportersgroepen als BiancoNero lieten deze week weten niet bij de spelerspresentatie te zijn, uit protest tegen de nieuwe naam van het stadion. Maar van een protest was vanmiddag niets te merken bij Erve Asito.

De vier supportersgroepen (Hart voor Heracles, BiancoNero, Vak'74 en Locals 1903) riepen iedereen op tijdens de presentatie bij de hoek tussen het Hart en het home van BiancoNero te komen. Aan de oproep werd amper gehoor gegeven. Er stonden enkele tientallen mensen.

Ook de demonstratiemars, waar enkele aanhangers van de harde kern voorafgaand aan de demonstratie over spraken, bleef uit. "Het blijft een slechte naam", zegt een van de aanwezige supporters. "We zijn een stad, geen boerendorp. Laten we de naam maar weer snel wijzigen. In HerAsito bijvoorbeeld."

De nieuwe stadionnaam is een combinatie van 'erve' (gebied om een huis) en hoofdsponsor Asito. De naam moet symbool staan voor een plek waar je je thuis kunt voelen.

'Sterk in verlegenheid gebracht'

Maar de naam roept bij de fanatieke aanhang vooral afschuw op. "Het keer op keer moeten uitleggen van de naam heeft de supportersgroepen sterk in verlegenheid gebracht", zo lieten de groepen deze week weten op Facebook. Ze maken zich 'ernstige zorgen' over de identiteit van de club. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: