nieuws

Uitslaande brand verwoest Moeder Teresakerk in Hengelo

Een zeer grote uitslaande brand heeft vannacht de Moeder Teresakerk in Hengelo verwoest. Hulpdiensten zijn met meerdere eenheden uit de regio uitgerukt om de brand aan de Meijersweg te bestrijden. Er zijn geen mensen gewond geraakt.
De brand ging gepaard met metershoge vlammen en veel rookontwikkeling, maar het sein brand meester is rond 06.00 uur afgegeven. "We zijn nu bezig de laatste vuurhaarden in de kerk te blussen, maar dat gaat nog wel de hele ochtend duren", zegt een woordvoerder van de brandweer. "Over de oorzaak is nog niets bekend."

Ramen en deuren sluiten

Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en niet te gaan kijken bij de brand. De brandweer heeft de Haaksbergerstraat, Breemarsweg, Binnenhaven en Pakhuisstraat afgesloten zodat er water uit het Twentekanaal gebruikt kan worden om te blussen.
Het katholieke gebedshuis uit 1998 kan volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. Enkele naastgelegen woningen hebben schade opgelopen als gevolg van de brand. De kerk is één van de vijf geloofsgemeenschappen die samen de parochie De Goede Herder in Hengelo vormen.
Uitslaande brand verwoest Moeder Teresakerk in Hengelo
Uitslaande brand verwoest Moeder Teresakerk in Hengelo © News United \ Jack Huygens
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.