nieuws

Expeditie Oost: Zo wordt het kunstgras van Sportclub Genemuiden gemaakt

Jaarlijks wordt er ruim 3 miljoen vierkante meter kunstgras geproduceerd bij de tapijtfabriek van Edel in Genemuiden. Een klein stukje daarvan is voor de plaatselijke voetbalclub.
"Maar wel een speciaal stukje want ook deze keer gaat onze plaatselijke trots voetballen op het nieuwste van het nieuwste", aldus een trotse Mark van Spriel, werknemer van Edel Grass.

Een uniek kijkje

"Het is een mooi product en wij vinden het meer dan leuk om jullie een kijkje te gunnen in de productiehal, uniek is het wel want dit doen we normaal gesproken nooit", zegt Van Spriel.
Kunstgrasfabriek Edel Gras Genemuiden
Kunstgrasfabriek Edel Gras Genemuiden © Esther Rikken
De cijfers vliegen ons om de oren. Een stuk of 210 naalden per meter, 260 klossen garen, dat is wat nodig is voor het maken van een gemiddeld voetbaltapijt. Voor hockey zijn deze aantallen weer heel anders.

Tapijtstad Genemuiden

"Edel Grass bestaat nu 28 jaar, voorheen waren we een klein onderdeel van Edel Tapijt. Klein zijn we inmiddels niet meer", vertelt Van Spriel trots.
Kunstgrasfabriek Edel Gras Genemuiden
Kunstgrasfabriek Edel Gras Genemuiden © Esther Rikken

De oven in

Na de immense productiehal nemen we nog een kijkje bij de 45 meter lange oven, daar waar de doeken bij een temperatuur van 110 graden een latexlaag.
De rollen van SC Genemuiden zijn klaar. Tijd om te gaan leggen. Hoe dat in zijn werk gaat, zie je in bijgevoegde video!
Video: De nieuwe grasmat wordt gelegd bij SC Genemuiden
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.