nieuws

Station Oldenzaal kort ontruimd geweest wegens lekkende wagon met gevaarlijke stoffen

Station Oldenzaal is vanochtend korte tijd ontruimd geweest. De oorzaak was een wagon die leeg had moeten zijn, maar nog beladen was met de chemische stof styreen monomeer gestabiliseerd. De stof druppelde uit de wagon. Het lek werd gedicht, waarna het station weer werd vrijgegeven.
Het treinverkeer rond Oldenzaal lag door de ontruiming plat. De treinen tussen Oldenzaal en Hengelo reden rond tien uur vanochtend weer. De internationale trein reed een uur later weer.

'Papieren verkeerd ingevuld'

De vervoerder had op de papieren ingevuld dat er lege wagons zouden worden vervoerd, maar dat bleek een fout. Het ging om volle wagons. Voor ProRail maakt het niet veel uit. "De hulpdiensten zijn direct groots uitgerukt. We hadden hetzelfde gedaan als we wisten dat de wagon vol zat."
Lege wagons die nog niet zijn schoongemaakt, bevatten namelijk resten van de vervoerde stoffen. Dus een lege wagon kan ook lekken. "Het was overigens een druppellekkage. Heel minimaal dus, maar we onderzoeken het incident. Na het onderzoek kijken we of we maatregelen gaan nemen."
Politie, brandweer en ProRail waren bij het station aanwezig, maar zijn inmiddels weer vertrokken.
Station Oldenzaal is korte tijd ontruimd geweest
Station Oldenzaal is korte tijd ontruimd geweest © News United / Dennis Nengerman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.