Breuk in rug, wervelkolom en vier ribben bij coureur na zware crash in Grand Prix Markelo

Een persoonlijk drama voor Valentin Giraud gisteren tijdens de tweede manche bij de achtste Grand Prix in Markelo. De Franse zijspancoureur viel van zijn motor en werd in zijn rug geraakt door een concurrent. Het is maar zeer de vraag of hij ooit nog kan lopen.

De Fransman is gisteren in het ziekenhuis in Enschede meteen geopereerd. De uiteindelijke schade? Een breuk in de rug, verbrijzelde wervelkolom, vier gebroken ribben en een beschadigde long. Hij is vermoedelijk tot zijn middel verlamd geraakt.

De tweede manche werd meteen stilgelegd na de crash, waarna de hulpdiensten snel ter plaatse waren. De wedstrijd lag zo'n dertig minuten stil en werd nadien uit respect voor Giraud in een aangepaste vorm afgewerkt. Op Facebook laat Giraud weten dat de operatie is geslaagd, maar dat er voor hem "een nieuw leven zal beginnen". 


Bax wint in Markelo

De winst in de achtste wedstrijd van het seizoen ging uiteindelijk naar Etienne Bax. De Nederlander won beide manches op de Herikerberg. Wil je een uitgebreid verslag van de wedstrijd zien? Klik hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.