nieuws

Rechters willen meer psychisch onderzoek en stellen uitspraak 'Nieuwjaarsmoord' Losser uit

Nieuwjaarsnacht kwam een Poolse man om het leven in Losser door messteken
Nieuwjaarsnacht kwam een Poolse man om het leven in Losser door messteken © NewsUnited/Dennis Nengerman
De rechtbank heeft een uitspraak in de zogenoemde 'nieuwjaarsmoord' van Losser uitgesteld. De rechters willen graag eerst meer weten over de psyche van de verdachte vrouw. 
Tegen de Losserse vrouw werd twee weken geleden zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het doodsteken van haar man afgelopen nieuwjaarsnacht in een huis aan de Lepelaarstraat. De twee hadden al jaren een moeizame relatie met de dodelijke steekpartij als climax.

PTSS

Gedragsdeskundigen hebben bij de vrouw van Bosnische komaf PTSS geconstateerd. Mogelijk opgelopen bij de oorlog in voormalig Joegoslavië. Daarnaast heeft ze volgens hen een persoonlijkheidsstoornis en een alcoholprobleem. Ze achten haar daarom minder toerekeningsvatbaar. Het OM concludeerde daaruit dat ze geholpen moet worden en eiste ook tbs.
Maar de rechtbank wil eerst een beter beeld krijgen en vraagt de vrouw of ze opgenomen wil worden in het Pieter Baan Centrum (PBC). Om antwoord op die vraag te geven, wordt er binnenkort een zitting met de verdachte gepland. Dan kan zij aangeven of ze inderdaad naar het PBC wil voor onderzoek. 

Worsteling

De verdachte zegt dat ze niet precies meer weet hoe het mes in het lichaam van haar man terecht is gekomen. Wel dat ze een worsteling hadden en dat haar man ineens grote ogen opzette en bloed overgaf. De man, een Pool, bleek in de rug gestoken. De vrouw geeft toe dat ze het mes had gepakt na de zoveelste ruzie. "Ik wilde hem uit huis." 

Ruzies

Zowel de man als de vrouw hadden die nacht stevig gedronken, terwijl hun jonge kinderen boven lagen te slapen. Dat ze dronken ruzie hadden, was niet voor het eerst. De politie was er al meerdere malen aan de deur geweest, altijd middenin de nacht. 
Volgens de vrouw viel de man haar altijd aan. "Hij probeerde me zelfs te wurgen." Maar omstanders schetsen een ander beeld. Het zou juist de vrouw zijn die haar man stelselmatig mishandelde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.