nieuws

Onbekenden begonnen crowdfundactie toen Stephan in coma lag: "Dat is zo bijzonder"

Beveiliger Stephan Netten uit Enschede was net als zzp'er begonnen toen hij op 12 april een ernstig auto-ongeluk kreeg. Terwijl hij na het ongeval kunstmatig in slaap werd gehouden, besloten onbekende collega's de helpende hand te reiken door een crowdfundactie op te zetten. Zodoende kon Stephan de huur voor zijn woning blijven betalen. Drie maanden na het ongeluk is hij nog steeds sprakeloos door het initiatief.
In revalidatiecentrum Roessingh doet Stephan zijn verhaal. De Enschedeër raakte ernstig gewond bij een ongeluk op de N349 in Albergen. Hij werd enige weken kunstmatig in slaap gehouden. De beveiliger was net voor zichzelf begonnen en had nog geen inkomensverzekering toen het noodlot toesloeg. Zonder inkomsten dreigde hij zijn huis te verliezen. 

Verkeerde weghelft

Stephan was na z'n dienst op weg naar de tandarts in Ootmarsum. "Wat er is gebeurd weet ik niet, maar schijnbaar ben ik op de verkeerde weghelft terechtgekomen. De auto zat zo in elkaar dat het een paar uur heeft geduurd voordat ze me konden bevrijden. Een boer uit de omgeving heeft met z'n tractor de brandweer geholpen om de auto uit elkaar te trekken."
Stephan Netten nog altijd sprakeloos door crowdfundactie
Stephan Netten nog altijd sprakeloos door crowdfundactie © RTV Oost / Ruud Dilling

Sprakeloos

Na drie weken coma ontwaakt Stephan en hoort van de crowdfundactie. "Een juridisch medewerker van een van m'n grote opdrachtgevers is de actie gestart zodat er een buffer was. Dat is zo bijzonder, overweldigend gewoon. Ik ken ze niet eens, mensen in dienst van een van mijn opdrachtgevers. Ze zeggen wel eens dat de wereld verhardt en individualistisch wordt, maar daar merk ik niets van. Met de juiste mensen om je heen zeker niet. Ik ben nog altijd sprakeloos."

Naar huis

Volgende week wordt een spannende week voor de Enschedeër, dan wordt hij besproken door een medisch team van revalidatiecentrum Roessingh. "Ik heb het hier heel goed en de zorg is prima, maar ik wil toch ook graag weer naar huis."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.