nieuws

Maatregelen in acht overheidsgebouwen wegens problemen met vloer, waaronder rechtbank Zwolle

Ook kantoren van de rechtbank Zwolle gingen op slot
Ook kantoren van de rechtbank Zwolle gingen op slot © RTV Oost / Rogier van den Berg
Wegens problemen met de vloeren zijn er extra maatregelen getroffen in de rechtbank in Zwolle. Dat meldt verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops in een brief aan de Tweede Kamer.
Ook in zeven andere complexen van de Rijksoverheid zijn extra maatregelen getroffen wegens problemen met de vloeren.
In Zwolle werden vorig jaar twee kantooretages gesloten vanwege de vloerconstructie. Naast de Zwolse rechtbank ging het onder meer om torens met ministeries in Den Haag, maar ook om de Hoge Raad en Europol in die stad. Ook de vloeren van de gebouwen op vliegbasis Volkel werden aangepakt.
Bij deze gebouwen zijn bij de bouw zogenoemde breedplaten gebruikt die nu mogelijk een risico vormen. Daarom is het aantal medewerkers in bepaalde ruimtes beperkt. Ook door minder materiaal op te slaan is de belasting van de vloeren verminderd. Voor deze gebouwen zijn herstelwerkzaamheden nodig, meldt Knops. Hij benadrukt dat de complexen veilig te gebruiken zijn.

Verschillende categorieën

In totaal werden uit voorzorg 3792 gebouwen bekeken, waarvan 103 nader. De acht complexen kwamen in de categorie 'rood'. Vier andere gebouwen vallen in de categorie ‘oranje’, waarvoor het advies geldt een extra belasting van vloeren te vermijden. Negen gebouwen vallen in de categorie ‘blauw’, waarvoor mogelijk nog maatregelen nodig zijn.
De controle volgde na het instorten van een parkeergarage met breedplaten in Eindhoven in mei 2017.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.