nieuws

Staande ovatie raadsleden, burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle levert voorzittershamer in

Burgemeester Henk Jan Meijer neemt afscheid van raad Zwolle
Burgemeester Henk Jan Meijer neemt afscheid van raad Zwolle © RTV Oost
Het zit erop. Burgemeester Henk Jan Meijer, die in augustus na negentien jaar burgemeesterschap in Zwolle afscheid gaat nemen, heeft zijn laatste raadsvergadering voorgezeten.
Met een korte speech, waarin Meijer terug blikte op een aantal hoogtepunten uit zijn politieke Zwolse loopbaan, en de overhandiging van de voorzittershamer aan de waarnemend burgemeester nam hij afscheid van de Zwolse gemeenteraad.

Staande ovatie raadsleden

Het leverde hem een staande ovatie en een daverend applaus op wat minutenlang door de raadszaal klonk. Een gebaar waarmee de raadsleden, los van hun politieke voorkeur en achtergrond, massaal hun respect en waardering toonden voor zijn jarenlange leiderschap en inzet voor de stad Zwolle. Meijer nam het applaus zichtbaar geëmotioneerd in ontvangst.
Gemeenteraad neemt afscheid van Burgemeester Henk Jan Meijer
"Je merkt dat het nu heel dicht bij komt, en ja je kan wel zeggen overdrijf niet met dat applaus, maar het maakt me wel blij dat mensen willen laten blijken dat ze tevreden over me zijn. Dat is een mooie manier ook om afscheid te nemen dat mensen laten zien dat ze waardering voor je hebben," aldus Henk Jan Meijer die met zijn gezin in Zwolle blijft wonen en zijn politieke carrière straks door gaat zetten als lid van de Eerste Kamer. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.