nieuws

SP Overijssel vraagt aandacht voor Turkse politieke gevangenen

Harry Broekhuijs van de SP
Harry Broekhuijs van de SP © RTV Oost
SP in Provinciale Staten vindt dat de provinciale politiek een duidelijk signaal moet afgeven richting de Turkse regering over het vastzetten van SP'er Murat Memis. De partij brengt een motie in stemming met als doel dat Provinciale Staten zich solidair verklaart met alle (Nederlandse) gevangenen die nog in Turkije vastzitten.
Murat Memis is fractievoorzitter van de SP in de Eindhovense raad. Sinds 30 april mocht hij Turkije niet meer uit, omdat hij verdacht werd van terroristische activiteiten. Begin deze maand werd hij alsnog vrijgesproken.

Waarden

Volgens de Overijsselse tak van de SP zijn vrijheid van meningsuiting, democratie en een functionerende rechtsstaat waarden die op dit moment in Turkije onder druk staan. Ook voor buitenlanders die uitspraken hebben gedaan buiten Turkije. 
SP-fractievoorzitter Harrie Broekhuijs wil dat het provinciebestuur namens Provinciale Staten een brief stuurt aan minister Blok van Buitenlandse Zaken. Daarin zou het provinciebestuur moeten vragen aan de minister om zich optimaal in te spannen om ook andere politieke gevangen zo spoedig mogelijk vrij te krijgen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.