Werk- en celstraf voor stelende thuiszorgmedewerkster uit Staphorst

Een 33-jarige thuiszorgmedewerkster uit Staphorst heeft 120 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf van de rechtbank in Assen gekregen. Volgens de rechtbank is bewezen dat ze dertien bejaarde en hulpbehoevende bewoners van een zorgcentrum in Meppel heeft bestolen.

De straf is gelijk aan de eis die het Openbaar Ministerie twee weken geleden op tafel legde. De vrouw vertelde toen dat ze geld nodig had om haar hond in te laten slapen.Een 92-jarige bewoonster merkte vorig jaar dat er geld bij haar verdween. Zij meldde dit in het zorgcentrum en gaf ook aan dat alleen de thuiszorgmedewerkster bij haar was geweest, verder niemand. Daarna werden camera’s in het tehuis opgehangen, waarna de vrouw uit Staphorst werd betrapt toen ze geld uit een portemonnee stal. In december werd ze aangehouden.

Meerdere diefstallen
Ze bekende dat ze tussen september en december vorig jaar van zeven bewoners geld had gestolen. Ook gaf ze meerdere diefstallen in 2015 toe. "De rechtbank rekent haar dit zwaar aan, omdat de slachtoffers afhankelijk van haar waren. Ze heeft hun vertrouwen beschaamd en haar positie ernstig misbruikt", zei de rechter.

Vier mensen hebben een schadevergoeding geëist. Aan hen moet de vrouw in totaal 560 euro terugbetalen. De rechtbank bepaalde dat ze de rest van haar 'criminele winst', 640 euro, moet betalen aan de staat. Tijdens haar proeftijd krijgt de vrouw begeleiding van de reclassering.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kop van Overijssel Staphorst Thuiszorg Nieuws
Deel dit artikel: