nieuws

Basisschool en dorpshuis Tuk krijgen nieuwe plek op scoutingterrein

Het noodgebouw van de basisschool
Het noodgebouw van de basisschool © RTV Oost / Jolande Verheij
Basisschool 't PuzzelsTuk en het dorpshuis van Tuk krijgen samen een nieuw gebouw aan de Pasmanweg, waar nu de scouting nog zit. Scoutinggroep Johan van de Kornput verhuist dan naar de Woldberg. Een win-winsituatie voor alle partijen, vindt de gemeenteraad van Steenwijkerland.
Basisschool 't PuzzelsTuk is al lang op zoek naar een nieuw onderkomen. Het noodgebouwtje aan de Pasmanweg in Tuk is te klein en van slechte kwaliteit. De vele verenigingen in Tuk hebben behoefte aan een groter dorpshuis. Met de keus voor het scoutingterrein kan nu snel worden begonnen met de nieuwbouw.

Prachtige plek

De scoutinggroep Johan van de Kornput maakt graag plaats voor de school. De scouting verhuist naar de Onderduikersweg, vlakbij de Woldberg. "Dat is voor ons een prachtige plek, het ligt centraal voor onze leden die uit de wijde omgeving komen, en we lopen daar zo het bos in", reageert Daniel Haveman van de scouting.
Het scoutingterrein is goed bereikbaar, en heeft al een maatschappelijke bestemming, er hoeft dus geen bestemmingsplan gewijzigd te worden. Dat betekent dat de bouw snel kan beginnen, verwacht wethouder Scheringa: "De school en het dorpshuis moeten zich kunnen ontwikkelen, en daar is echt goede huisvesting voor nodig". 

1 miljoen

Om de scouting te verhuizen moet de gemeente nog wel een stuk land aan de Onderduikersweg aanschaffen. Op het beoogde perceel staat nu nog een boerderij. De gemeente trekt ruim 1 miljoen euro uit voor de aankoop.
Daarna wordt het perceel gesplitst: de scouting bouwt zelf een nieuw clubhuis op het land en de boerderij wordt verkocht zodat een deel van dat bedrag weer terugkomt. Volgens wethouder Scheringa is deze plek daardoor uiteindelijk goedkoper dan eventuele andere locaties.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.