nieuws

Overijsselse Leeuwinnen feestelijk onthaald in Zeist

Twee dagen na de WK-finale tussen de Verenigde Staten en Nederland zijn de speelsters weer teruggekeerd uit Frankrijk. Behalve de Overijsselse speelsters Anouk Dekker, Jill Roord, Danique Kerkdijk, Ellen en Renate Janssen heeft de Oranjeselectie nog een Overijsselse tintje: keepster Sari van Veenendaal verdedigde vijf jaar lang het doel van FC Twente.
De Leeuwinnen barstten zondag na het laatste fluitsignaal in tranen uit. De droom om wereldkampioen te worden werd door de Amerikaanse speelsters verscheurd. Twee dagen later heeft Van Veenendaal de verloren finale een plekje gegeven. "Ik kon het zelf redelijk snel relativeren. Het is een gemiste kans, maar we hebben de zilveren medaille écht gewonnen."
Ze bleek tijdens het mondiale eindtoernooi een rots in de branding en werd tot beste keepster van het toernooi gekozen. De doelverdedigster stond tussen 2010 en 2015 onder de lat bij Twente, waarna ze naar Arsenal verkaste. "Veel speelsters komen bij Twente vandaan en hebben daar een goede opleiding gehad. Het is alleen maar mooi dat we dat nu op wereldniveau hebben kunnen laten zien."
Tekst gaat verder onder kader
Ondanks haar prestaties op het WK is Van Veenendaal nog steeds clubloos na haar vertrek uit Londen. Heeft FC Twente de keepster van het nationale team al gepolst? "Nee, dat speelt op dit moment nog niet. Misschien dat het later gaat lopen als ik weer thuis ben."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.