nieuws

Voor tweede keer deze maand nachtvorst gemeten in Overijssel

Voor tweede keer in één maand nachtvorst gemeten in Overijssel: "Een opvallend verschijnsel"
Voor tweede keer in één maand nachtvorst gemeten in Overijssel: "Een opvallend verschijnsel" © RTV Oost / Emiel Geerding
Afgelopen nacht daalde het kwik opnieuw tot onder het vriespunt in Overijssel: in Twente is -0,7 graden gemeten. Vorst aan de grond is bijzonder in de julimaand en komt gemiddeld één keer in de zes jaar voor. Toch is het deze maand al twee keer raak in onze provincie.
Zo werd er op 4 juli op de oude Vliegbasis Twenthe -1,6 graden gemeten. Het was de koudste julinacht ooit, volgens Weerplaza. De laatste keer dat het vroor in juli was in 2015. 

'Opvallend verschijnsel'

RTV-Oost weerman Martin Bosch spreekt van een 'opvallend verschijnsel'. "Vooral omdat het gistermiddag lekker weer was, met temperaturen rond de twintig graden in Overijssel."
Waar de nachtvorst begin deze maand een voorbode bleek voor mooi weer, is dat nu niet het geval, vreest Bosch. Hij verwacht vandaag vooral veel bewolking, met later op de dag lichte regen. Echt zomerweer hoeven we ook in de rest van de week niet te verwachten, zegt de weerman. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.