nieuws

Station Deventer Colmschate is af, verbouwing uit het boekje

Station Deventer Colmschate
Station Deventer Colmschate © RTV Oost
De laatste steen is gelegd, de werkzaamheden zijn officieel helemaal afgerond: Station Deventer Colmschate is af. En zonder overschrijding van het budget en keurig binnen de tijd is het een verbouwing uit het boekje. En daar is ProRail trots op.
"Het is een mooi project dat voor zowel het trein- als wegverkeer verbeteringen oplevert", vertelt Aldert Baas van ProRail. "Daarnaast is er met name 's nachts gewerkt waardoor hinder voor de reizigers tot een minimum is beperkt."

Militaire precisie

Het station heeft een overkapping gekregen en een grote tunnel. Het enorme gevaarte van maar liefst vijf miljoen kilo werd vorig jaar met militaire precisie op zijn plek geschoven. "Er is steeds meer bewoning", legt Baas uit. "Veel drukker dus en daarom hebben we gewerkt aan een nieuwe verkeerssituatie, zodat er betere en veiligere doorstroming van verkeer is." De oude spoorwegovergang is daardoor opgeheven.
Tekst gaat verder onder de video
Werkzaamheden station Deventer Colmschate afgerond
De verbouwing heeft in totaal twee jaar geduurd. Voor omwonenden een tijd van enige (geluids)overlast, maar nu ze het resultaat zien zijn ze ook tevreden.

Kamelen

"We wonen hier direct naast", vertelt een bewoner. "We hebben alles gezien. Als er veel wind was hadden we een halve woestijn op het balkon door het opstuivende zand. Dan konden er bijna kamelen lopen. Maar het is het waard", besluit hij lachend. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.