Onder de Loep

Politie: wie heeft 5-jarig kind in auto zien stappen bij speeltuin in Enschede?

Het kind was onderweg naar deze speeltuin in Enschede
Het kind was onderweg naar deze speeltuin in Enschede © RTV Oost / Onder de Loep
In het onderzoek naar de vermissing van een 5-jarig kind in de wijk Boswinkel in Enschede is de politie nog altijd op zoek naar getuigen. Het kind was op 1 juni op weg naar de speeltuin tussen de Noord Hollandstraat en de Noord Brabantstraat. Na een tijdje kwam het weer terug bij de ouders, maar de politie houdt er rekening mee dat het kind tijdens de vermissing in een auto is gestapt en slachtoffer is geworden van een zedendelict. 
De politie zoekt getuigen die op zaterdag 1 juni tussen 14.00 uur en 16.00 uur iets opvallends hebben gezien in de buurt van de speeltuin. Ook is de politie op zoek naar een ouder stel dat rond dat tijdstip op een bankje zat bij de speeltuin.
Tekst gaat verder onder de foto
5-jarig kind vermist in Enschede
5-jarig kind vermist in Enschede © RTV Oost / Onder de Loep
"Op dit moment gaat het goed met het 5-jarige kind", zegt Chantal Westerhoff van de politie. "We hopen natuurlijk ook dat dat zo blijft. Om te achterhalen wat er precies is gebeurd en door wie dat is gebeurd hopen we dat getuigen zich bij ons willen melden."
"Het was de eerste zomerse dag van dit jaar", vervolgt Westerhoff. "Mogelijk waren toen meerdere mensen in de buurt van die speeltuin. We horen het ook graag als er mensen zijn die soortgelijke incidenten hebben meegemaakt het afgelopen jaar. Als ze nog niet met de politie hebben gesproken, dan komen we graag met hen in contact."
Heb je meer informatie?
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Enschede een bericht via Facebook
- Gebruik het tipformulier:
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.