Publiek weet weg naar eerste Zwolse Blauwvingerdag prima te vinden

In Zwolle is de eerste van vier Blauwvingerdagen vandaag prima bezocht. Enkele duizenden bezoekers wisten de weg naar de provinciehoofdstad te vinden. Met zo'n 450 kramen was er een gevarieerd aanbod voor toeristen, dagjesmensen en de lokale koopjesjager.

De Blauwvingerdagen beleven dit jaar de 44e editie. Vier woensdagen in juli staat het centrum geheel in het teken van de braderie. De straten Diezerstraat, Grote Markt, Luttekestraat, Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Roggenstraat, Het Eiland en Achter de Broeren staan vol kraampjes, terwijl de vlooienmarkt plaatsvindt op de Melkmarkt.

Toevoeging
Naast de bekende kraampjes heeft de organisatie dit jaar voor het eerst extraatjes toegevoegd. Zo is er vandaag een dierenwelzijnsmarkt en het publiek zich de komende weken mag verheugen op onder meer een rondwandelende accordeonist.

Op de laatste Blauwvingerdag, op woensdag 31 juli, is er de Rembrandt Experience. Dat is een minimuseum waarin bezoekers bijvoorbeeld een zelfportret kunnen tekenen, op de foto kunnen in een Rembrandtschilderij of mee kunnen schilderen aan de Nachtwacht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
zwolle blauwvingerdagen Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: