Kamer wil opheldering van minister over opvoeren gaswinning in Noordwest-Overijssel

De Tweede Kamer wil weten waarom de gaswinning in Noordwest-Overijssel wordt opgevoerd, terwijl verantwoordelijk minister Wiebes eerder beloofde af te bouwen. Zo worden via bestaande gasputten nieuwe velden aangeboord, en kleine velden versneld leeggehaald.

Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost, RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân. De omroepen namen de winningsplannen van vijftien kleine velden in het Noordoosten van het land onder de loep. In Overijssel liggen zestien kleine velden, zeven zijn in productie. 

Kamerleden Henk Nijboer (PvdA) en Sandra Beckerman (SP) willen van minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat ) weten onder welke voorwaarden het gas wordt gewonnen. Ook willen ze weten wat de gevolgen zijn voor mensen die bij de gasvelden wonen.

Russisch gas

De kleine gasvelden worden na het verder dichtdraaien van de Groningse gaskraan belangrijker dan ooit. Import van Russisch gas is duur en niet milieuvriendelijk. De kleine gasvelden staan nu al op het punt om voor het eerst sinds heel lange tijd meer op te leveren dan het grote Groninger gasveld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
gaswinning Nieuws
Deel dit artikel: