nieuws

Twaalfjarige Mayke schrijft kinderboek met schrijver Ruben Prins

Mayke Vaneker uit Goor deed vorig jaar mee aan een wedstrijd voor een idee voor een kinderboek. Ze won en kreeg vandaag het eerste exemplaar van 'Het geheim van de camping' overhandigd door schrijver Ruben Prins. De overhandiging vond plaats op haar vroegere basisschool Heeckeren in Goor.
'Het geheim van...' is een kinderboekenserie waar al tientallen titels van verschenen zijn. Ieder jaar schrijft de uitgever een wedstrijd uit voor het beste 'geheim van...'-idee. Het beste idee wordt beloond met een echt boek.
Mayke Vaneker kreeg het winnende idee voor een mysterieuze camping toen ze in de auto zat. "We kwamen terug uit Rotterdam. Toen we de stad uit reden, zag ik een camping, schoot het idee mij binnen en schreef het op", zegt Mayke.
Mayke Vanker uit Goor schrijft mee aan kinderboek

Magisch

Kinderboekenschrijver Ruben Prins was meteen door het idee gegrepen. "Er zit iets magisch in. Het gaat over een verborgen camping. Eerst is die er niet en dan ineens wel. Hoe kan dat dan? Ik kreeg er meteen allerlei ideeën en fantasieën bij", zegt Prins.
Mayke en Ruben hebben samen de karakters en namen bedacht. Zo is Randy, het hondje, ook de echte naam van het hondje van de familie Vaneker.
De presentatie vandaag was, heel toepasselijk, in de klas van Mayke's zus Mirthe. Zij kregen allemaal een boek én een handtekening van beide schrijvers.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.