Twee mannen aangehouden voor schietpartij in huis Geraniumstraat Enschede

De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in een huis aan de Geraniumstraat in Enschede. In de nacht van 25 op 26 februari raakte de 57-jarige bewoner van het huis daarbij gewond aan zijn been. Een man van 23 uit Ridderkerk en een 29-jarige man uit Rotterdam zijn opgepakt en blijven de komende twee weken in voorarrest. 

De 57-jarige bewoner was die nacht televisie aan het kijken toen ineens de deurbel ging, vertelde hij destijds in het opsporingsprogramma Onder de Loep. Toen hij de deur opendeed werd hij meteen door twee mannen naar binnen geduwd.

De mannen wilden geld en bedreigden de bewoner met een vuurwapen. In de keuken probeerde de bewoner een schaar te pakken, waarop de overvallers twee schoten losten. Eén schot ging in de keukenvloer, het tweede schot kwam in het been van de bewoner terecht. 

Tekst gaat verder onder de foto

Een van de kogels kwam in de keukenvloer terecht (Foto: RTV Oost / Onder de Loep)
Een van de kogels kwam in de keukenvloer terecht (Foto: RTV Oost / Onder de Loep)

Na de schoten zijn de mannen zonder buit de deur uit gerend. Dezelfde nacht heeft de politie twee verdachten aangehouden, maar die zijn kort daarop vrijgelaten omdat er onvoldoende aanknopingspunten waren om de mannen langer vast te houden. Of de twee mannen dezelfde zijn als het aangehouden duo in februari, is niet bekend. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: