nieuws

Wildwestschutter Vriezenveen bedreigt familie vanuit zijn cel

Het busje van waaruit zou zijn geschoten, vertoont zelf ook kogelgaten
Het busje van waaruit zou zijn geschoten, vertoont zelf ook kogelgaten © beeldbewerking RTV Oost
Eén van de broers die volgens justitie betrokken was bij een wildwestschietpartij in Vriezenveen eind vorig jaar, blijft dreigementen uiten richting familieleden vanuit de gevangenis. Dat zegt het OM. "Het veroorzaakt angst bij veel betrokkenen." Ook is bekend wie van de broers als eerste heeft geschoten.
De schietpartij tussen twee broers, één uit Deventer en de ander uit Twente, vond plaats bij een metaalbedrijf aan de Kanaalweg Noord in Vriezenveen. Oorzaak was een hoogopgelopen zakelijk geschil.
Ondanks dat de twee broers in voorarrest zitten, blijft de ruzie dooretteren. "Vanuit de gevangenis blijft de Deventer broer bedreigingen uiten. Het zijn dreigementen aan het adres van de eigenaar van het metaalbedrijf, de schoonzoon van de Twentse broer. Iedereen leeft nu in angst", zegt de officier.

Om tafel

Het OM wil graag dat de broers en de eigenaar van het metaalbedrijf met elkaar om tafel gaan om hun ruzie uit te praten. "Misschien met hulp van een mediator", zegt de OvJ. "Want ooit zullen de broers weer vrijkomen en dan moet het gedoe niet allemaal weer overnieuw beginnen."
Als de betrokkenen er niet samen uit komen, dan zijn gebiedsverboden volgens de officier ook een optie. "Desnoods met elektronisch toezicht."

Eerste schutter

Uit recent onderzoek is inmiddels wel gebleken welke broer er het eerst geschoten heeft, te weten de Twentse broer die werkzaam was bij het bedrijf. Dat blijkt volgens het OM duidelijk uit camerabeelden. Hij schoot op zijn broer, die met een busje naar het bedrijf was gekomen om geld te eisen. Geld dat de eigenaar van het metaalbedrijf hem naar eigen zeggen nog schuldig was.

Gericht geschoten

Het busje waarin de Deventenaar reed, was geleend. Hij had ook een bijrijder, die bij de schietpartij uit het busje viel. Nadat de Deventenaar was beschoten met meerdere kogels, pakte hij zijn eigen wapen en schoot gericht terug. "Uit nieuw onderzoek blijkt dat ook die schoten gericht waren", zegt de officier van justitie. "Er zijn kogelinslagen geconstateerd dichtbij de plek waar de Twentse broer op dat moment stond." Wonderwel overleefde iedereen het wild west-tafereel.
Op dit moment vinden er getuigenverhoren plaats. Het is nog niet bekend wanneer het eindproces dient.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.