nieuws

OM vervolgt hondenfokker uit Lettele bij wie honderd honden zijn weggehaald

OM vervolgt hondenfokker uit Lettele bij wie honderd honden zijn weggehaald
OM vervolgt hondenfokker uit Lettele bij wie honderd honden zijn weggehaald © Dierenbescherming
Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt de omstreden hondenfokker uit Lettele, bij wie in maart honderd honden zijn weggehaald nadat tal van misstanden aan het licht kwamen. Verschillende honden hadden ontstoken wonden, heupproblemen, vervilte vacht en afwijkende ontlasting.
De plek waar de honden verbleven was ernstig vervuild en er hing een sterke ammoniaklucht. Ook was de constructie van de meeste verblijven niet op orde. Er staken scherpe delen uit, waaraan de dieren zich konden verwonden.

Stress

Een deskundige stelde vast dat de honden veel stress vertoonden. Dit bleek uit gedrag als wegkruipen, urineren, braken en afreageren op waterbakken of hekwerk. Ook vertoonden de honden grote angst voor mensen. De jonge honden leken volgens de deskundige niet gesocialiseerd.
De verdachte moet op 16 september voor de rechter verschijnen. Wat hem precies ten laste wordt gelegd, is nog niet bekend. Hij mag tot de zitting in ieder geval geen honden hebben.
De dierenbescherming maakte deze video toen ze de honden ophaalden. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.