Hengeloër stal eigen UWV-dossier en reed met auto in op beveiliger

Hij stal zijn eigen UWV-dossier, reed vervolgens in op een beveiliger en dreigde UWV-medewerkers neer te steken. Dat is wat de officier van justitie bewezen acht tegen een 39-jarige man uit Hengelo. De verdachte hoorde vandaag anderhalf jaar cel tegen zich eisen.

Het was een jarenlang conflict tussen de man en het UWV dat afgelopen januari escaleerde. De man zou tijdens een gesprek met medewerkers zijn eigen dossier weggegrist hebben, waarna hij er vandoor ging.

Vervolgens zou hij met zijn auto ingereden zijn op een beveiliger van de instantie die hem probeerde tegen te houden. Ook zou hij na zijn aanhouding tegenover politiemensen gezegd hebben dat hij de UWV-medewerkers zou neersteken als ze aangifte zouden doen.

'Doodsbedreiging bewezen'

"Die mevrouw moest letterlijk wegspringen voor haar veiligheid", zei de officier van justitie, die diefstal met geweld en doodsbedreiging bewezen vindt.

Wat de kern is van het conflict dat de man heeft met de uitkeringsinstantie werd niet helemaal duidelijk. Wel werd tijdens de rechtszaak duidelijk dat het al jaren duurt en ontzettend diep zit bij de Hengeloër. Volgens de man houdt de instantie hem aan het lijntje en slaapt en eet hij daardoor slecht.

Genoeg geweest

Een gedragsdeskundige zegt dat de problemen die de man heeft met het UWV vooral voortkomen uit een stoornis die hij heeft. De officier van justitie stelde voor om de zaak uit te stellen om te kijken of het mogelijk is om hulp te zoeken voor de Hengelöer, maar dat wil hij niet.

Voor de officier van justitie is de zaak daarmee duidelijk. "Meneer gooit zelf de deur dicht, hij wil geen hulp, de opties zijn nu op. Meneer moet maar voelen dat het genoeg geweest is en een forse dauw krijgen."

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
hengelo uwv Nieuws
Deel dit artikel: