nieuws

Jan Dragt uit Wierden zamelt 30.000 kilo kroonkurken in voor het goede doel

Vanochtend vroeg werden in Wierden ruim 14.000.000 kroonkurken vanuit 57 big bags gestort in een mega zeecontainer. Hiermee sluit Jan Dragt uit Wierden zijn inzamelingsactie voor het Diabetes Fonds van ruim een half jaar af.
En met succes, de doppenactie in Wierden overstijgt alle cijfers. Nog nooit zijn er zo immens veel kroonkurken opgehaald.

Ontroerd tot en met

"Wat ontzettend mooi hè? Iedereen heeft zo goed geholpen! Ik ben er echt van onder de indruk", aldus een zichtbaar ontroerde Jan Dragt.
tekst gaat verder onder de foto
Esther Rikken en Jan Dragt tussen de vele kroonkurken
Esther Rikken en Jan Dragt tussen de vele kroonkurken © Esther Rikken
"Zelf leef ik al jaren met de ziekte, ik heb zelf diabetes type 1. Mijn leven is prima, maar het is toch echt tijd dat er meer onderzoek gedaan wordt naar een oplossing voor diabetes", aldus Dragt.
Ondertussen snijdt hij de eerste van de 57 bags open die hoog boven de zeecontainer hangt. Even later staat hij op zijn klompen, tot de knieën in de kroonkurken. Prachtig!

Op transport

Vandaag gaan de doppen op transport naar een recycle plaats. Daar wordt het lood eruit gezuiverd, het onderdeel dat geld oplevert. Met deze 'laatste loodjes' gaat de opbrengst van de landelijke doppenactie, die door vrijwilligers voor het Diabetes Fonds is opgezet, door de magische grens van 50.000 euro heen. Landelijk zijn er nu 75.000.000 doppen ingezameld en gerecycled.

Een landelijke actie

De doppenactie werd vijf jaar geleden door een vrijwilliger als ludieke actie opgezet en groeide in de afgelopen jaren uit tot een landelijk gebeuren met maar liefst vijftig inleverpunten.
Of Jan vanaf vandaag stopt met het inzamelen van kroonkurken? "Ha, ha, wat denk je zelf? Tuurlijk niet, we gaan net lekker", aldus de enthousiaste en troste Dragt.
Een trotse Jan Dragt
Een trotse Jan Dragt © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.