nieuws

Transporteur Dikken moet nog 65.000 euro salaris betalen aan ontslagen chauffeurs

Transportbedrijf Dikken in Nieuwleusen
Transportbedrijf Dikken in Nieuwleusen © RTV Oost
De omstreden transporteur Dikken uit Nieuwleusen moet zijn ontslagen chauffeurs nog drie maandsalarissen aan schadevergoeding betalen. Het gerechtshof in Leeuwarden heeft in hoger beroep het eerdere vonnis van de rechtbank gehandhaafd. In totaal gaat het om een bedrag van circa 65.000 euro.
Ook moet Dikken de proceskosten van zo'n 2.500 euro voor zijn rekening nemen. In november vorig jaar oordeelde de rechter al dat de transporteur in de fout ging bij het plotseling opheffen van zijn onderneming. 
Hij liet de chauffeurs middels een briefje weten te stoppen met zijn bedrijf en dat ze niet terug hoefden te komen. De rechter zei eerder al dat dat niet de manier is waarop in Nederland medewerkers mogen worden ontslagen.

Pensioenpremies

Eerder deze week berichtte RTV Oost al over de pensioenpremies, waar de chauffeurs nog recht op hebben. De kantonrechter in Zwolle bepaalde dinsdag dat Dikken nog circa 2,8 ton aan achterstallige pensioenpremies moet afdragen.
FNV-bestuurder Cindy Onvlee vertelde dat ze er een hard hoofd in heeft dat chauffeurs ooit hun geld zien. "Niettemin gaan we als vakbond alles in het werk stellen om te proberen dit alsnog voor elkaar te krijgen", aldus Onvlee.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.