Zwolle wil toch niet meedoen aan landelijke wietproef

Zwolle doet toch niet mee aan de landelijke wietproef. Dat heeft burgemeester Henk Jan Meijer besloten na onderzoek onder coffeeshophouders en naar de haalbaarheid van het plan. Door het Zwolse besluit zal geen enkele Overijsselse gemeente meedoen aan de pilot.

Bij de proef wordt wiet legaal geteeld voor recreatief gebruik. Het is de bedoeling dat de pilot in zes tot tien gemeenten wordt gehouden. Zwolle zal dus niet meedoen, omdat er geen draagvlak onder de coffeeshophouders in de gemeente is.

Het leek er al op dat er voor de wietproef geen enkele Overijsselse kandidaat zou zijn, totdat de gemeente vorige maand ineens plannen had om mee te doen. De gemeenteraad vroeg Meijer om de stad toch kandidaat te stellen, waarop Zwolle zich aanmeldde.

In totaal hadden 26 Nederlandse gemeenten zich aangemeld voor de proef, meldde minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport vorige maand in een brief aan de Tweede Kamer.


Deze zomer duidelijkheid

Het kabinet zal op basis van het advies van de adviescommissie beslissen welke gemeenten deelnemen aan het experiment. Waarschijnlijk wordt deze zomer bekend welke gemeenten het worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wietproef Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: