nieuws

Omstreden zorgbureau Care Free Twente failliet verklaard

Care Free Twente is failliet verklaard
Care Free Twente is failliet verklaard © RTV Oost
Zorgbureau Care Free Twente is vandaag failliet verklaard door de rechtbank. Het bedrijf kwam eerder in opspraak omdat het met niet-gediplomeerd personeel werkte en het zou gefraudeerd hebben met de uren. Zorgverzekeraar Menzis eiste 600.000 euro terug van Care Free Twente. Directrice Rima Lahdo gaf destijds al aan het geld niet te hebben.
Zorgbureau Care Free Twente biedt zorg aan allochtonen. Volgens Lahdo kan ze niet anders dan met personeel werken dat niet het vereiste diploma Verzorging IG heeft. Gediplomeerd personeel met een allochtone achtergrond zou namelijk bijna niet te vinden zijn.

Kamervragen

Eind mei ontving Care Free Twente een brief waarin de zorgverzekeraar meldde ruim zes ton terug te vorderen. Lahdo en haar personeel én cliënten lieten het er niet bij zitten en voerden actie in het kantoor van de zorgverzekeraar. De actie leidde onder meer tot schriftelijke Kamervragen.
Krap een maand later moest Care Free Twente ermee stoppen. Voor de 24 cliënten van Care Free Twente is naar andere zorgaanbieders gezocht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.