nieuws

Meer lekkages dan gedacht in parkeergarage Kampen; expert doet onderzoek

Meer lekkages in parkeergarage in Kampen
Meer lekkages in parkeergarage in Kampen © Gemeente Kampen
De parkeergarage Buitenhaven in Kampen blijkt niet alleen te lekken via afwateringsgaatjes, maar ook via de naden, langs balken en de kitvoegen. Een onafhankelijk expert doet onderzoek naar de oorzaak en hoe dit opgelost kan worden. 
De gemeente Kampen besloot vorige week om het benedendek van de parkeergarage Buitenhaven tijdelijk af te sluiten vanwege lekwater uit afwateringsgaatjes. Binnen twee weken wordt de rapportage van het onderzoek verwacht.
Omdat nog niet bekend is hoelang de afsluiting van het benedendek duurt, worden er tijdelijke parkeerplaatsen aan de Oostzeestraat en de Berklaan ingericht. Het bovendek wordt nu volledig benut, de vakanties beginnen en op donderdag 18 juli vindt de eerste Kamper Ui(t)dag plaats. De tijdelijke parkeerplaatsen zijn uiterlijk donderdag 18 juli klaar voor gebruik.

Metingen aan het bovendek

In het bovendek zijn eerder scheuren geconstateerd. Om dit nauwkeurig in beeld te brengen, is opdracht gegeven om op korte termijn een nulmeting te verrichten. Op een later moment wordt opnieuw gekeken naar de situatie. Het bovendek hoeft tijdens de meting niet autovrij te zijn. Ondanks de lekkage en de scheurvorming is de constructie veilig en daarmee ook het gebruik van het bovendek.
Gebruikers van de parkeergarage worden met een bord gewezen op de afsluiting van het benedendek. De direct omwonenden zijn geïnformeerd. Hoelang het benedendek afgesloten blijft is nog niet bekend, maar dit wordt zo beperkt mogelijk gehouden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.