Ex-vriendin Willem Holleeder houdt vol: 'Boek Zwolse journalist moet uit de handel'

Een ex-vriendin van de onlangs tot levenslang veroordeelde Willem Holleeder eist dat het boek 'De Holledeers' uit de handel wordt genomen. Het boek is geschreven door journalist Hendrik Jan Korterink, uit de regio Zwolle. Vandaag werd er een kort geding over gevoerd bij de rechtbank in Zutphen.

In het boek staat een hoofdstuk met de titel 'Schijthoer'. Dat gaat over verklaringen die Sonja en Astrid Holleeder over de ex-vriendin hebben gegeven in het onlangs gevoerde liquidatieproces. Astrid Holleeder noemde de vrouw een 'schijthoer' en een 'borderliner'. 

Volgens de ex-vriendin is het hoofdstuk onnodig kwetsend en geeft het een onevenwichtig beeld van wat er tijdens de rechtszitting gezegd is. Korterink heeft volgens haar een selectie van de citaten gebruikt, ten nadele van haar.


Rectificatie

De vrouw wil nu dat de boeken worden teruggehaald uit de winkels en dat er een rectificatie wordt geplaatst. Ook zegt ze dat ze tienduizenden euro's schade heeft geleden. Schade die door Korterink en zijn uitgever moet worden vergoed, vindt zij. 

Korterink is zich van geen kwaad bewust. "Ik heb gewoon geciteerd wat er tijdens die rechtszitting is gezegd. Ik doe dit nu 45 jaar en heb een zaak als dit nog nooit meegemaakt."

Ex wil boek uit de winkel (Foto: Bewerking RTV Oost)
Ex wil boek uit de winkel (Foto: Bewerking RTV Oost)


Volgens zijn advocaat heeft de vrouw ook geen schade geleden door het boek specifiek, maar door de grote mediabelangstelling. "Daarnaast heeft ze in het verleden zelf de media opgezocht en toen verklaard dat Holleeder zo'n lieve familieman is. Ze heeft zichzelf geafficheerd als minnares van Holleeder en dan moet je dit soort belangstelling voor lief nemen."

Korterink heeft vandaag ter zitting verklaard dat hij de titel van het hoofdstuk best wil aanpassen en graag met de vrouw in gesprek gaat om haar reactie te plaatsen op zijn website en in een eventuele tweede druk van het boek.

De rechtbank in Zutphen doet binnen twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle 112 Nieuws
Deel dit artikel: