nieuws

Brandweer druk met wateroverlast in Olst: "De straat leek wel een rivier"

De brandweer in Olst had het vanmiddag druk met meldingen van wateroverlast. Door de flinke regenval en hevige onweersbuien stonden straten blank, liepen kelders onder en braken takken af.
Het KNMI gaf voor vandaag code geel af voor onze provincie. Ook nu waarschuwt het weerinstituut nog voor stevige onweersbuien met mogelijk hagel en veel regen in korte tijd. 

Meldingen

Bevelvoerder Knol van de brandweer in Olst verwachtte al dat er veel meldingen van wateroverlast zouden komen. "Als de dakgoten bij mij thuis overlopen, beginnen de meldingen ook binnen te stromen. Zo was er bij een huis bij het spoor een boom op het dak gevallen en een lekkage, allemaal door de regen."
Noodweer in Overijssel, vooral veel last in Olst
Meldingen van wateroverlast volgden elkaar op. "Dit gebeurt gemiddeld één keer per jaar. Het was echt extreem. Bij dit weer staat er normaal gesproken één straat blank in Olst, maar nu liepen er meer straten onder."

'Straat lijkt wel een rivier'

Een man die al tien jaar in Olst woont, wist niet wat die zag. "Dit heb ik nog nooit gezien, de straat leek wel een rivier." Ook hij hield de voeten niet droog. "De garage staat blank. Dat is balen, maar een zwabbertje erbij en dan komt het wel weer goed."
Een straat in Olst staat blank door de hevige regenval

Olst zwaarst getroffen

Het noodweer van vanmiddag veroorzaakte voornamelijk problemen in Olst. In de rest van de provincie leek het mee te vallen. Zo zegt Danielle op onze Facebookpagina: "Noodweer waar? In Nijverdal rommelt en regent het maar een beetje." En Ria zegt: "In Deventer valt het tot nu toe wel mee." Bea uit Zwolle kan de druppels zelfs op één hand tellen: "Vijf druppels en nu een zonnetje hier."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.