N35 tussen Mariënheem en Nijverdal komende weken dicht: "Hinder niet te voorkomen"

Vanaf vandaag kun je tussen Mariënheem en Nijverdal niet via de N35 rijden. Rijkswaterstaat is op dat stuk van de weg vanochtend rond zeven uur aan werkzaamheden begonnen.

Om zes uur vanochtend had de weg afgesloten moeten worden, maar verslaggever Jaap Even zag dat het wat later werd. "Om één minuut voor zeven zijn de hekken geplaatst en kon er niemand meer langs", vertelt hij.

Mariska Meijer van Rijkswaterstaat legt uit waarom de weg wordt aangepakt. "Dit doen we zodat de N35 de komende jaren weer goed en veilig gebruikt kan worden."

'Rustige periode'

De door Rijkswaterstaat gekozen periode doet bij sommige weggebruikers de wenkbrauwen fronsen. Zij zien de bouwvak als een logische periode. "Nu is het een rustige periode, rond de zomervakantie", onderbouwt Meijer.

Om de weggebruikers alsnog hun bestemming te laten bereiken, zijn er omleidingsroutes. "Volg de borden boven en naast de weg waarop de routes zijn aangegeven. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd, maximaal een half uur."

Door de omleidingen rijden er weer vrachtwagens door het centrum van Nijverdal. Net iets wat met de Salland-Twentetunnel juist werd voorkomen. Meijer: "De werkzaamheden geven op enig moment hinder. Dat is niet te voorkomen."

Weg aanpakken

De komende drie weken wordt het wegdek door een geluiddempende asfaltlaag vervangen. Ook komen er glasbolreflectoren in de weg en reflectorschildjes en -paaltjes naast de weg. Het is de bedoeling om de rijbaanscheiding te verduidelijken. Zo wil Rijkswaterstaat voorkomen dat weggebruikers via de berm naar de parallelweg rijden.

Als alles volgens planning verloopt, is op 5 augustus de weg weer open.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: