Omstreden hypermarkt langs A32 in Steenwijk komt er niet

Een grote 'hypermarkt' op bedrijventerrein Eesterwold aan de A32 bij Steenwijk komt er definitief niet. De gemeente zegt dat er in plaats van een hypermarkt, een winkelcentrum met een enorme supermarkt, nu plannen worden gemaakt voor een 'Family Fun Zone'.

De komst van de hypermarkt zorgt al jarenlang voor commotie. De eerste plannen dateren van november 2012. Vooral de winkeliers in het centrum van Steenwijk waren niet blij met het plan. Ze waren bang dat een hypermarkt een leegloop uit de binnenstad zou veroorzaken. 

Lees ook: Middenstanders Steenwijkerland vragen Raad van State vergunning hypermarkt ongeldig te verklaren

Toch besloot de Raad van State anders. Alle bezwaren tegen de hypermarkt werden van tafel geveegd. Daarom leek een jaar geleden de komst van het pand zeker.

Lees ook: Raad van State: bouw hypermarkt bij Steenwijk mag

Binnenstad
Maar nu ziet de gemeente ook in dat de hypermarkt niet goed is voor de binnenstad. "We willen allemaal graag een aantrekkelijke, compacte en leefbare binnenstad. Wanneer er een hypermarkt zou zijn gekomen met soortgelijke winkels, dan zou dat niet goed zijn geweest voor het centrum van Steenwijk", laat wethouder Harmsma weten.

Hypermarkt

De hypermarkt langs de A32 in Steenwijk zou een grote supermarkt moeten huisvesten. Daarnaast zouden er ook warenhuisartikelen worden verkocht. De hypermarkt moet voor minstens 51% bestaan uit een enorme supermarkt. Het andere deel kan als warenhuis worden ingericht.

De 'hypermarché' is voornamelijk in Frankrijk een begrip. Grote supermarkten zoals de E.Leclerc en de Carrefour zijn daar al jaren heel normaal. Dit soort megasupermarkten komt in Nederland weinig voor.

Family Fun Zone
In plaats van de hypermarkt komt er nu een 'Family Fun Zone'. Daarbij moet volgens de projectontwikkelaar gedacht worden aan een hotel, restaurants en andere horeca-activiteiten. De komende maanden wordt de precieze invulling duidelijk.

De gemeente is ook tevreden met dit nieuwe plan. "De nieuwe insteek biedt juist prachtige kansen voor Steenwijkerland. Denk in dit verband ook aan de spreiding van toeristen. Die kunnen straks heel goed op Eeserwold terecht."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
hypermarkt Kop van Overijssel Steenwijk Nieuws
Deel dit artikel: