nieuws

Veehouder Beerzerveld stelt inwoners gerust: "Nieuwe stal veroorzaakt niet meer overlast"

Als er een nieuwe megastal komt in Beerzerveld gaat die niet meer overlast geven dan de huidige stal, zegt veehouder Jan Schuttert. Gisteravond protesteerden inwoners tegen de plannen voor een nieuwe stal, de veehouder wil er plek bieden aan zo'n veertienduizend varkens. 
Omwonenden zijn bang voor geuroverlast, maar ook voor de uitstoot van fijnstof en de verkeersveiligheid. Enkele huizen staan nog geen honderd meter van de plek vandaan. "Ik begrijp de zorgen wel", zegt Schuttert. "Ze kijken allemaal naar hun persoonlijke situatie en maken zich zorgen om wat het voor hun betekent."

Informeren

Gisteravond presenteerde hij de plannen. De gemeente Ommen heeft al een principe-akkoord gegeven, maar de plannen moeten nog officieel worden ingediend. Daarvoor wilde Schuttert eerst het dorp informeren. 
Het ontwerp voor de nieuwe stal
Het ontwerp voor de nieuwe stal © RTV Oost

Binnen de normen

"Ik merk dat er ook wel een aantal mensen gerustgesteld zijn", zegt hij. "Alles blijft binnen de norm. Dat hebben we uitgebreid onderzocht."
Toch neemt het niet alle zorgen weg. "Ik maak me eigenlijk alleen maar meer zorgen als ik dit allemaal hoor", zegt omwonende Jeanet Drenthen. "Maar ik blijf protesteren. Ik stop niet."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.