nieuws

Burgemeester over brand Nieuwleusen: "Intens verdrietig, verschrikkelijk drama"

Bij het zolderraam is de woning in Nieuwleusen zwartgeblakerd
Bij het zolderraam is de woning in Nieuwleusen zwartgeblakerd © RTV Oost / Chantal Everaardt
Burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen, waar Nieuwleusen onder valt, heeft gereageerd op de woningbrand van afgelopen zondag. Een jongen van 22 kwam bij die brand om het leven. Van Lente zegt dat ze meeleeft met de nabestaanden.
"De gebeurtenis van afgelopen zondag is intens verdrietig", laat Van Lente weten. "Het is een verschrikkelijk drama voor het gezin om hun zoon en broer te verliezen. Op gepaste wijze zal ik mijn medeleven aan hen betuigen."
Gisteren gaf de burgemeester ook al een korte reactie via Twitter
De brand woedde op de zolder van de woning. Op het moment van de brand lag de 22-jarige daar te slapen.

Onderzoek

Naar de oorzaak van de brand blijft het nog gissen, zegt Van Lente. "De vraag hoe het heeft kunnen gebeuren kan voor nu nog niet beantwoord worden. Het is aan de politie om daar onderzoek naar te doen." Het onderzoek in de woning is inmiddels afgerond. De politie wil niets zeggen over de uitkomsten. Dat doen ze pas na afloop van de uitvaart van het slachtoffer.
Gisteren sprak de politie al met de jongste zoon van de familie. Hij is minderjarig. Hij was ten tijde van de brand niet thuis, terwijl hij dat wel moest zijn. Vandaag liet de politie weten dat de jongen vaker gehoord gaat worden.
Burgemeester Van Lente besluit door te zeggen dat ze alle betrokken veel sterkte wenst. "Voor nu gaat mijn medeleven uit naar de familie, vrienden en ook buurtbewoners. Ik wens hun veel sterkte toe."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.