Positieve reacties op schrappen Franse versie megasupermarkt in Steenwijk

"We zijn blij dat we de activiteiten in de binnenstad kunnen houden." Dat is de eerste reactie van de Steenwijkse ondernemer Gerard Bennen op het nieuws dat een grote hypermarkt aan de A32 bij Steenwijk niet doorgaat.

Het plan voor een hypermarkt op bedrijventerrein Eesterwold lag jarenlang op tafel. De eerste ideeën dateren al van november 2012. Toch gaf de Raad van State vorig jaar pas groen licht voor de komst van het pand.

Hypermarkt

In de hypermarkt langs de A32 in Steenwijk zou een grote supermarkt moeten komen. Ook zouden er warenhuisartikelen worden verkocht. Het begrip 'hypermarché' is voornamelijk in Frankrijk bekend, daar zijn grote supermarkten die je in Nederland weinig ziet. 

In plaats van een hypermarkt zijn er nu plannen voor een 'Family Fun Zone'. De projectontwikkelaar wil nu een hotel, restaurants en andere horeca huisvesten.

Een kleine samenvatting van de afgelopen jaren:

Lees meer: Omstreden hypermarkt langs A32 in Steenwijk komt er niet

Gerard Bennen is eigenaar van een schoenenzaak. Volgens hem is het een overwinning voor de binnenstad dat de hypermarkt er niet komt: 

"Goed nieuws"
Wethouder Bram Harmsma van Steenwijkerland is het eens met Bennen. "Het is goed nieuws voor de ondernemers in Steenwijkerland", zegt hij. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: