OM eist cel- en werkstraf voor gewelddadige woningoverval in Diepenheim

'Een gewelddadige incasso van zeven tientjes', zo omschreef de officier van justitie vandaag een woningoverval in januari dit jaar in Diepenheim. Tegen de hoofdverdachte van de overval, een 46-jarige vrouw uit Enschede, is een celstraf van achttien maanden geëist waarvan acht voorwaardelijk. Tegen een 33-jarige vrouw uit diezelfde plaats werd 240 uur werkstraf en 3,5 maand voorwaardelijke celstraf geëist.

De twee vrouwen drongen samen met een man op 28 januari het huis binnen van het slachtoffer. De 46-jarige vrouw had nog 70 euro tegoed van het slachtoffer, geld dat de man haar nog schuldig was na een betaalde seksafspraak.

Gebonk

Rond middernacht werd het slachtoffer wakker van gebonk tegen zijn voordeur. Niet veel later stormen een man en vrouw zijn slaapkamer binnen. Ze eisen 150 euro van hem. De bewoner wordt geslagen en moet uiteindelijk mee naar beneden, waar hij nog meer klappen krijgt. 

De twee overvallers nemen zijn televisie, een spelcomputer, telefoon en pasjes mee terwijl de andere vrouw ook het huis binnenkomt. De 33-jarige vrouw pakte flessen drank. Als de drie weggaan vertellen ze het slachtoffer dat ze diezelfde week nog het geld komen ophalen. 

Op het spoor

De politie komt de 46-jarige vrouw op het spoor via een profiel op een website voor betaalde seks. In de woning van de vrouw worden diverse spullen van de man uit Diepenheim teruggevonden. Ook bij de 33-jarige vrouw worden spullen van het slachtoffer aangetroffen. 

De mannelijke verdachte staat op een ander tijdstip terecht. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo Diepenheim rechtbank overval Nieuws
Deel dit artikel: